Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها- بهرام قربانپور: مسئله آب این روزها بیش از هر زمانی به عنوان یک دغدغه ملی مطرح شده و استان باران زا و آب خیز گیلان هم در کنار مواهب و منابع آبی فراوان، با این مسئله دست و پنجه نرم می‌کند. گرم شدن هوا، کاهش باران‌های فصلی و همچنین کم شدن آب رودخانه‌ها، سبب شده تا تنها سد اثرگذار گیلان یعنی سفیدرود با کمبود جدی ذخیره آب مواجه شود و دست به آسمان بلند کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از آنجایی که گیلان به عنوان استان کشاورزی مطرح است و به روایتی دیگر یکی از قطب‌های تولید برنج شناخته می‌شود و از سوی دیگر بخش اعظمی از شالیزارهای گیلان از سد سفیدرود سیراب می‌شوند و قرارگیری این سد در شرایط بحران ذخیره آب، دغدغه‌های کشاورزان گیلانی را دو چندان کرده است. اما این دغدغه‌ها از سرِ زمین‌های کشاورزی به ساختمان استانداری گیلان رسیده و استاندار گیلان علیرغم پیگیری‌های میدانی در خصوص حل مسئله آب و مشکلات کشاورزان، برای چندمین بار، شورای حفاظت منابع آب استان را به خط کرد.

از پشت میز تکان بخورید

«اسدالله عباسی» استاندار گیلان در جلسه حفاظت منابع آب استان حفاظت از منابع آبی را جز دغدغه‌ها و اولویت‌های اصلی متولیان امر دانست و گفت: مسئولان و متولیان امر نسبت به حفظ منابع آبی باید دغدغه مند باشند و کوتاهی در این زمینه از کسی پذیرفته نیست.

وی با انتقاد از عدم حضور برخی فرمانداران در نشست این شورای، افزود: فرمانداران، نماینده تام الاختیار دولت در شهرستان‌ها هستند و برای حل مشکلات نبود آب در شالیزارها همتی مضاعف داشته باشند.

استاندار گیلان با تاکید بر لزوم پای کار آمدن فرمانداران و بخشداران در مسئله کشاورزی، بیان کرد: با نشستن پشت میز و پا روی پا گذاشتن کار پیش نمی‌رود و باید مسئولان پای کار بیایند.

رفع مشکل آب ۸۰ درصد از کشاورزان گیلان

«وحید خرمی» مدیرعامل آب منطقه‌ای گیلان که برای ارائه گزارش عملکرد این سازمان در جلسه حاضر شده بود، با اشاره به اهمیت شخم‌های زمستانه و رعایت تقویم زراعی، بیان کرد: در حال حاضر اغلب کشاورزانی که تقویم زراعی را رعایت نکردند با چالش آب مواجه هستند که البته به صورت موردی است.

وی در حالی از «رفع مشکل آب ۸۰ درصد از کشاورزان گیلان» سخن گفت که استاندار گیلان برای حل مسئله آب کشاورزی به تانکرهای آبیاری شهرداری‌ها و استفاده از سفره‌های زیرزمینی متوسل شده است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای گیلان با بیان اینکه تاکنون در مجموع ۹۴۹ مترمکعب آب رها سازی شده است، گفت: برنامه‌های آب منطقه‌ای گیلان طبق برنامه ریزی رو به جلو بوده و مشکلی در تأمین آب نداریم.

خرمی با اشاره به فعالیت ایستگاه‌های پمپاژ در مناطق مختلف، بیان کرد: تمامی ایستگاه‌های پمپاژ آب منطقه‌ای و سازمان جهاد کشاورزی با تأمین سوخت و سایر اقدامات در مدار هستند.

وی به صورت تلویحی پاسخ نماینده رشت در خصوص آلودگی‌های نهرهای آبی برای آبیاری کشاورزی را داد و اضافه کرد: چنین مواردی حتی در کمتر از نیم درصد از شالیزارهای گیلان هم رخ نمی‌دهد و اگر به صورت موردی باشد حتماً جلوگیری خواهد شد، بزرگنمایی چنین اخباری اصلاً درست نیست.

گفتنی است؛ چندی پیش محمدرضا احمدی نماینده رشت و خمام در مجلس نسبت به آلودگی محصولات کشاورزی مناطق فخب و سیاه اسطلخ به دلیل ورود فاضلاب و خطرات زیست محیطی و بهداشتی آن انتقاد کرده بود.

حال شالیزارهای گیلان خوب است

«صالح محمدی» رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان هم در این نشست با بیان اینکه نشاء برنج در همه شالیزارهای استان انجام شده است، گفت: مبارزه با علف هرز هم در ۹۶ درصد از شالیزارهای گیلان به اتمام رسیده است.

وی با بیان اینکه ۶۵ درصد شالیزارهای گیلان از مرحله پنجه زنی عبور کرده و به مرحله زایشی نزدیک شده‌اند، افزود: در چنین شرایطی دیگر نیازی به آبیاری غرقابی شالیزارها نیست و از این پس آبیاری به صورت تناوبی و زهکشی‌های نیم فصل صورت می‌گیرد.

رئیس جهاد کشاورزی گیلان همچنین به کشاورزانی که هنوز وجین را انجام نداده‌اند توصیه کرد حتماً وجین را انجام داده و کود پتاس هم استفاده کنند.

محمدی با تاکید بر پایش و مدیریت مزرعه از سوی کشاورزان، تصریح کرد: مدیریت مزرعه در مبارزه با کرم ساقه خوار برنج و همچنین بیماری «بلاست» لازم و ضروری است.

وی با اشاره به بهره گیری از چاه‌ها و ایستگاه‌های پمپاژ برای مقابله با کم آبی، نسبت به بیمه کردن محصولات کشاورزی تاکید کرد و افزود: انجام بیمه کشاورزی باید جز اولویت‌های کشاورزان باشند و در این خصوص تا ۱۰ تیرماه فرصت دارند.

رئیس جهاد کشاورزی گیلان با بیان اینکه حال شالیزارهای استان خوب است، گفت: فصل زراعی به خوبی در حال سپری شدن است و پیش بینی می‌شود امسال شاهد افزایش عملکرد محصول در شالیزارها باشیم.

لزوم تغییر ساختار گزارشی به رفتار میدانی و عمل گرایانه

جلسه شورای حفاظت منابع آب استان گیلان بیشتر به جلسه ارائه گزارش عملکرد شبیه است و وقت زیادی از جلسه به خاطر پخش کلیپ‌های کسل کننده اقدامات و عملکردهای این سازمان، پِرت شد.

اگرچه تشکیل اینگونه جلسات، ماهیت دغدغه مند و رفع مشکلات و مسائل دارد اما محتوا، کیفیت و اثرگذاری آن هم باید مورد توجه استاندار قرار گیرد، مشکلات آب کشاورزی گیلان با جلسات گزارشی و سفارشی قابل حل نیست و باید این ساختار گزارش عملکرد محور به رفتار عمل گرایه و میدانی تغییر کند تا نتیجه مؤثری به همراه داشته باشد، اینکه در میزگردی بنشینیم و با هم فیلم (عملکرد) ببینیم مشکل را حل نمی‌کند.

کد خبر 5524439

منبع: مهر

کلیدواژه: خشکسالی تنش آبی جهاد کشاورزی گیلان آب منطقه ای گیلان بوشهر سازمان تبلیغات اسلامی خطبه های نماز جمعه قوه قضاییه هفته قوه قضاییه اردبیل سنندج شیراز خراسان رضوی آمار کرونا مواد مخدر مشهد کرمانشاه شالیزارهای گیلان آب منطقه ای گیلان استاندار گیلان کشاورزی گیلان جهاد کشاورزی گیلان هم منابع آب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۳۸۴۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشت نیشکر در ۲۹ هکتار از زمین‌های کشاورزی گیلان

صالح محمدی، رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با اشاره به آغاز کشت نیشکر در استان گفت: همه ساله ۲۹ هکتار از اراضی زراعی استان زیر کشت نیشکر می‌رود.

او با بیان اینکه شهرستان‌های صومعه سرا و لنگرود قطب تولید نیشکر در گیلان هستند، افزود: زمان کشت این محصول از نیمه اول اردیبهشت ماه آغاز می‌شود و زمان برداشت آن در آذر ماه هر سال است و فرآوری تا دی ماه ادامه داد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان همچنین تصریح کرد: نیشکرکاران در زمان کاشت، داشت و برداشت محصول از هیچ‌گونه سم و کودی استفاده نمی‌کنند.

به گفته محمدی، شکر سیاه تولید شده از کیفیت و بازارپسندی مناسبی برخوردار بوده و در قالب محصول سالم عرضه می‌شود.

او همچنین گفت: استان گیلان حدود ۱۸۰ بهره بردار در زمینه کشت محصول نیشکر دارد و روش پخت شکر سیاه به صورت سنتی در کارگاه‌های محلی است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان افزود: سال گذشته به ازای هر هکتار ۱۴۰۰ کیلوگرم شکر خشک به ارزش اقتصادی ۹۵ میلیارد ریال تولید شد. 

محمدی تصریح کرد: شکر سیاه، دوشاب و کف شکر از جمله تولیدات نیشکرکاران با استفاده از محصول برداشت شده است.

باشگاه خبرنگاران جوان گیلان رشت

دیگر خبرها

  • رفع مشکل تامین خوراک شرکت روی بندرعباس در دستور کار قوه قضائیه
  • مشکل کمبود شکر حل شد؛ متقاضیان ثبت نام کنند
  • مشکل بیمه کارگران ساختمانی حل شد؟
  • کارفرمایان در این روزهای سخت به ‌کارگران ‌توجه ویژه کنند
  • زیرساخت استفاده از خودروهای برقی و هیبریدی موجود نیست
  • کشت نیشکر در ۲۹ هکتار از زمین‌های کشاورزی گیلان
  • جذب نیرو‌های بومی در شرکت‌های منطقه از مهم‌ترین دغدغه‌های جوانان دهلرانی است
  • قالیباف: دولت هیچ مشکل قانونی برای متناسب سازی حقوق بازنشستگان ندارد
  • دولت هیچ مشکل قانونی برای متناسب سازی حقوق بازنشستگان ندارد
  • امنیت شغلی و تامین مسکن کارگران دغدغه دولت است